Assalamualaikum dan salam sejahtera, malam ni saya bercadang masak udang butter basah. Disebabkan anak-anak suka makan menu ni. Jadi mama ni rajin-rajinlah pulak mencuba sendiri, selalu makan di kedai sekilo RM45.
Ok buat pertama kalinya berjaya juga menyiapkan dan merasai masakan sendiri. Gambar udang yang telah siap dimasak. Bestnya ia mudah disediakan.
Udang Butter Basah |
1) Udang
2) Butter
3) Minyak masak
4) Bawang putih
5) Susu ducth lady
6) Daun kari
7) Garam
8) Tepung jagung
9) Sos tiram
Cara masaknya:
Perap udang dengan garam dan tepung jagung, kemudian goreng dalam minyak. Asingkan selepas itu tumis bawang putih di dalam butter, masukkan susu kemudian daun kari dan gaul sehingga naik bau. Biar dalam dua minit. Kemudian hidang.
Mudah bukan...boleh la cuba pada sesapa yang sukakan menu ini.
No comments:
Post a Comment