SID

Ibu kepada tiga orang anak, aktif bekerja sebagai penyenggara kapal selam dan bergerak sebagai Shaklee Independent Distributer Berdaftar | SAADIAH 0192129706 | SID 883366 | COD Kota Kinabalu | Penghantaran seluruh Malaysia Sabah Sarawak Via GDex atau Pos Laju | email: saadiahmuji@gmail.com | Facebook : Saadiah Muji

Wednesday, June 12, 2013

Tips memutihkan kulit secara semulajadi

Assalamualaikum dan salam sejahtera,

Cara Memutihkan Kulit Secara Semulajadi 
Perbanyakkan pengambilan ikan salmon dan sayur-sayuran hijau seperti bayam kerana lemak baik yang terkandung dalam ikan salmon dan sayur-sayuran boleh membuatkan sel kulit yang terbakar diperbaharui semula.

Untuk penjagaan kulit badan, apabila kulit dimamah matahari, gunakanlah pelembab kulit bagi mengembalikan tona kulit asal. Bila perlu, saat mandi tambah serbuk penaik (baking soda) dalam air mandian. Lalu cuci kulit yang terbakar dengan air tersebut. Air tersebut akan meringankan rasa sakit akibat selaran cahaya matahari.

Amalkan vitamin C serta vitamin E secara rutin untuk mengembalikan kecantikan serta kesegaran kulit anda. Dan jangan lupa gunakan sunblock untuk melindungi kulit dari sinar matahari secara langsung kerana sinar matahari tidak selamanya baik untuk kesihatan kulit.

Pemilihan Vitamin yang selamat dan berkesan...saya amalkan pengeluar nutrisi no 1 Shaklee. Ia semestinya selamat dan semulajadi. 

Berminat boleh hubungi sya di no 0192129706

2 comments:

Mizz Aiza said...

tips yang baik..

waheed rauf said...

http://gamingyork.blogspot.com/2013/06/resident-evilrevelation-full-version-pc.html